Travaglini chce investovať v priemyselnom parku v Prešove

05.06.2012 Prešov

Prešov 5. júna (TASR) – O kúpu pozemkov v priemyselnom parku IPZ v Prešove prejavil záujem taliansky investor, ktorý na Slovensku zaregistroval spoločnosť Travaglini, s.r.o. Hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová dnes informovala, že investor už podal oficiálnu žiadosť o odkúpenie pozemkov, ktoré susedia s areálom firmy Honeywell.
"Ide o hektárovú parcelu, kde by podľa zámeru mala vyrásť výrobná hala s rozlohou 6000 štvorcových metrov. V počiatočnom štádiu spoločnosť plánuje vytvoriť minimálne 100 pracovných miest," uviedla hovorkyňa mesta.
Pripomenula, že po podaní žiadosti by mal nasledovať schvaľovací proces. Predaj na záver musí schváliť mestské zastupiteľstvo (MsZ), ktoré bude odsúhlasovať aj konečnú cenu pozemkov. V prípade schválenia by sa práce mali začať na prelome rokov 2012/2013.
"Investíciou by sa opäť prispelo k rozvoju priemyselnej infraštruktúry v regióne a vytvoreniu pracovných miest, kde by sa uplatnili absolventi škôl i nezamestnaní," konštatoval prešovský primátor Pavel Hagyari.
Dodal, že mesto je pripravené vyjsť investorovi v ústrety a poskytnúť mu pomoc, ako napríklad vytvorenie linky MHD do priemyselného parku, v oblasti školstva i v prípade ubytovania.
Hovorkyňa mesta spresnila, že talianska spoločnosť Travaglini vznikla pred 30 rokmi a so spoločnosťou Honeywell spolupracuje od roku 2000. Okrem transportu sa zaoberá baliacou technikou, ktorá je v súčasnosti nosnou aktivitou firmy.
Podľa hovorkyne v areáli tohto priemyselného parku sa v súčasnosti nachádza výrobná hala firmy Honeywell. Jeden hektár má v prenájme MSC Elektronics SK. V areáli je aj priemyselná hala a.s. Dúha, kde sa pripravuje podnikateľský zámer s vytvorením cca 200 pracovných miest.
Gazdová doplnila, že o predaji či prenájme pozemkov v IPZ mesto rokuje s ďalšími štyrmi spoločnosťami, ktoré by v prípade rozbehnutia výroby mohli v horizonte troch rokov vytvoriť asi 1000 pracovných miest.
 

Vyberte región